Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

Tune og sætte udstyr op - HJÆLP!

Mulighederne vokser. Ligeså sandsynligvis mængden af eget udstyr og hvordan det er at håndtere. Det er forståeligt, hvis en del af vore medlemmer giver op med kon­klu­ti­o­nen 'det kan jeg altså ikke finde ud af'. Men hvad gør man så.

Det nytter ikke at påberåbe sig manglende signal overfor bestyrelsen eller overfor Kundeservice. I værste fald vil man ved det stå med en regning for en unødig servicekald. Foreningens servicekontrakt dæk­ker at signalet er ok til og fra standeren ved skel og man kan mod reg­ning få hjælp til at få rettet fejl i stikledningen og i bo­lig­in­stal­la­tio­nen. Er man i tvivl om noget, så er man dog altid uden beregning velkommen til at ringe til Kundeservice.

Men måske er det manglende overblik større end, hvad der kan klares ved en sådan kald. Måske mangler man hjælp til at få sat udstyr op og til at få tunet udstyr. En hjemmeservice til det alt sammen, eller bare til noget. Her er bedste råd, tal med dine venner. Sandsynligvis er der nogen som kan hjælpe. Et første skridt på vejen er at få et overblik, så du kan sortere i, hvad du rent faktisk ønsker at have og ønsker at få løst. Bestyrelsen håber også at hjemmesiden her er en hjælp.

En mulighed er også at ringe til PC-Hjaelper.dk, som også kan hjælpe med at tune fjernsyn og lignende. Hjælpen er ikke gratis, men til fornuftige priser.

Check selv signalkvaliteten
  1. Med Canal Digital Sagem/HDTV-box: På remoten klik på Menu,vælg Modtagerindstilling, vælg Signalsøgning, vælg Signalinformation

    Der skal være en grøn bælte, som optimalt går op til midt på skalaen

    Kortere end til midten, da kan der forekomme pixelering og forstyrrelser. For højt giver også fejl. Informationen, som vises, gælder for den kanal du stod på. Evt. prøv med forskellige kanaler, specielt, hvis den grønne bælte ligger 2 - 3 streger fra 'MIN'.

    Hos mig viste billedet, efter opgraderingen af kabelnettet i efteråret 2009, et signal 'Niveau' på 160. Det er rigeligt, med hensyn til signalstyrken. 1. juni 2010 viste den Niveau 141 (klik på billedet), hvilket også var fint.

  2. Du kan foretage samme test med Stofa SmartTv boks
    Når du står på en tv-kanal da tast to gange på 'info' og derefter på 'delete'. Her vises en række informationer for netop kanalen du stod på. RF level skal ligge indenfor +/- 8, Signal noice ratio må ikke vise under 36 dB, Uncorrected blocks bør vise 0. Også her gælder, prøv med forskellige kanaler. Se flere detaljer.
Tilsvarende muligheder findes for de fleste andre tunere, fx den vi eventuel har i fladskærmen.

Husk, det er ingen skam at indrømme der er noget man ikke kan finde ud af. At sande det er nøglen til at samle sig et overblik og at finde løsninger. For de fleste af os er der nye elementer som går op for os fra tid til anden. Der er konstant noget som forandrer sig, fx hvad fladskærme kan og hvordan det kan udnyttes. Vil man være med på seneste hype, så er det en læreproces uden ende.

God jagt på de løsninger der passer dig bedst.