Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

Om digitaltunere

DVB tuner kan være indbygget i fladskærmen, IDTV. Men det kan også være i en separat tuner boks. Kan også være en med harddiskoptager PVR, som eventuel kan have flere tunere, fx en til at vise og en til at optage.

Bemærk: At nye digitaltunere bør kunne håndtere MPEG4. Til fællesantenne DVB-C tuner, 256 QAM, MPEG4. At PVR til digitalmodtagelse kan være med eller uden understøttelse af HD. At PVR til digitalmodtagelse oftest lægger signalet, så man ikke kan redigere i indholdet - hvor man fx ikke kan klippe reklamespottene fra. Kan man koble en USB-stik, eller drev, til PVR, så er det muligt at formatet kun kan tydes af PVR-boksen, hvor det optimale måske ville være at kunne flytte USB enheden direkte til en USB-stik på en fladskærm, når man ønsker at se filmene.

IDTV eller med boks
Det er selvfølgelig smart at have de ønskede tunere indbygget i fladskærmen, hvor man fx kan klare alt via samme fjernbetjening. Nogle fladskærme gør også mere ud af billedoptimering for den video, som opsamles med den indbyggede tuner, end for signalet der kommer via HDMI-kabel.

Men det skal vejes op imod at udviklingen går stærkt. Hvad der er det helt rigtige udstyr i dag er måske forældet i morgen. Det er billigere at skifte en boks end hele fladskærmen.

En del fladskærme, frigivet i 2010 og senere, har USB recording, hvilket gør at man måske kan undvære en anden optager.